Dominoday in The Netherlands

september 21, 2007

Gerard Joling geeft startsein voor Domino Day

Filed under: Van Alles — dominoday @ 9:43 pm

SBS 6 – Zanger en presentator Gerard Joling zet woensdagmiddag 26 september om 14.00 uur de eerste dominosteen voor ‘Domino Day 2007’. De plaatsing van de eerste steen is tevens het officiële startsein voor de meer dan 85 bouwers uit elf landen om in totaal 4.500.000 dominostenen neer te zetten voor de wereldrecordpoging vallende dominostenen op vrijdag 16 november. SBS 6 zendt ‘Domino Day 2007’ live uit in een avondvullend programma.

De voorbereidingen voor ‘Domino Day 2007’ zijn in volle gang. Inmiddels zijn meer dan 85 bouwers uit elf verschillende landen geselecteerd voor deelname aan dit topsportevenement. Vanaf woensdag 26 september zullen zij ruim zeven weken lang onder grote tijdsdruk en spanning 4,5 miljoen dominostenen neerzetten. Het startsein hiervoor wordt gegeven door zanger en presentator Gerard Joling. Hij plaatst aanstaande woensdag om 14.00 uur in het WTC Expo in Leeuwarden de eerste steen onder begeleiding van Robin Paul Weijers en zijn team. Die eerste steen is speciaal voor ‘Domino Day 2007’ uit goud gesmeed en gegraveerd.

Het thema van ‘Domino Day 2007’ is ‘Falling into Life’: de vallende dominostenen en de muziekeffecten zorgen tezamen voor een spectaculaire expressie van de vele aspecten van het leven. Behalve Nederland participeren Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Groot-Brittannië, België, Kroatië, Polen, Spanje, Rusland en Slowakije in dit grootschalige project. Alle landen zenden ‘Domino Day 2007’ live of semi-live uit. De presentatie voor het Nederlandse gedeelte is in handen van Nance en Hans Kraay jr.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: