Dominoday in The Netherlands

november 17, 2006

Bouwers beslissende schakel bij ‘Domino Day’

Filed under: Geen categorie — dominoday @ 6:24 am

Domino DayEnkele van de 88 internationale bouwers van Domino Day 2006 vormen dit jaar de beslissende schakel bij de wereldrecordpoging vallende dominostenen. Bij vier zogenaamde bouweruitdagingen moeten acht bouwers binnen korte tijd een aantal ontbrekende stenen neerzetten die bepalend zijn voor het verloop van de recordpoging met 4.400.000 dominostenen.

Naast dit spanningselement zorgt het thema van Domino Day 2006 ‘Music in Motion’ voor een swingende muzikale show. De eerste steen wordt aangetikt door zangeres Kim Wilde die ook een optreden zal verzorgen. SBS 6 zendt ‘Domino Day 2006’ vrijdag 17 november live uit vanaf 19.25 uur.
En uur voor de uitzending bepaalt de organisatie van Domino Day 2006 , onder leiding van Robin Paul Weijers, welke acht bouwers de belangrijke laatste vier schakels moeten plaatsen. Bij deze bouweruitdagingen staan 400, 4.000, 40.000 en bij de laatste uitdaging maar liefst 400.000 dominostenen op het spel. Het record van vorig jaar staat op 4.002.136 stenen, dus deze bouwers spelen een beslissende rol in het dominospektakel. Als zij het niet redden om de schakels op tijd en correct te plaatsen, dan wordt het record niet gebroken.

Het thema van de wereldrecordpoging is dit jaar ‘Music in Motion’. De omvallende dominosteentjes beelden negen muziekstromingen uit, zoals onder andere rock-’n-roll, disco en rap. Zangeres Kim Wilde tikt aanstaande vrijdag de eerste steen aan. Ook zal zij een optreden verzorgen, evenals Lucie Silvas en Ilse DeLange. DeLange plaatste tevens op 27 september jl. de eerste steen.

De avondvullende live show Domino Day 2006 wordt vrijdag vanaf 19.25 uur gepresenteerd door Nance en Hans Kraay jr. Het commentaar wordt verzorgd door Olav Mol en Leo Oldenburger. Op zaterdag 18 november zijn de hoogtepunten van de recordpoging nog eens te zien in Domino Day 2006: Terugblik om 18.55 uur op Veronica.

Advertenties

2 reacties »

  1. Hoi.
    Ik heb een groot probleem, ik zou dominoday voor mijn zoontje opnemen omdat het telaat werd.
    Is helemaal gelukt alleen mijn vrouw heeft de band gebruikt om prison break op te nemen en nu ben ik alles kwijt, kan iemand mij helpen. (Keesvanderkamp@wanadoo.nl)

    Reactie door Kees van der Kamp — november 24, 2006 @ 6:44 pm

  2. Kees jouw reactie is dus geplaatst , maar volgens mij heb je nu ook een probleem met je vrouw. Of valt het allemaal nog wel mee ?

    Reactie door dominoday — november 24, 2006 @ 7:24 pm


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: