Dominoday in The Netherlands

september 30, 2006

Nance presenteert Domino Day 2005

Filed under: Geen categorie — dominoday @ 9:46 am

Het wereldrecord vallende dominosteen in ‘Domino Day 2005’ op 18 november wordt dit jaar gepresenteerd door Nance en Hans Kraay jr. Nance neemt de presentatie over van Wendy van Dijk. Dit jaar is het thema: ‘het theater van eeuwig durende verhalen’. Domino Day wordt voor de zevende keer uitgezonden door SBS 6.

Ruim vier weken geleden zijn 88 bouwers uit 16 verschillende landen begonnen met het neerzetten van de 4.321.000 stenen. Inmiddels staat ruim de helft, dus meer dan 2 miljoen dominostenen.

Van maandag 14 tot en met donderdag 17 november houdt SBS6 de kijkers weer dagelijks op de hoogte via het ‘Domino Journaal’ om 23.15 uur. ‘Domino Day 2005’ wordt dit jaar live uitgezonden op vrijdag 18 november van 19.30 tot 23.15 uur. Tijdens ‘Domino Day 2005’ zullen Anastacia en Gerard Joling een optreden geven. Een herhaling is te zien op zaterdag 19 november om 20.00 uur. [Radio.NL]

Bronvermelding:

Zangeres Ilse DeLange zet woensdagmiddag 27 september om 15.00 uur de eerste dominosteen voor Domino Day 2006 . De plaatsing van de eerste steen is tevens het officiële startsein voor bijna 100 bouwers uit 13 landen om in totaal 4.400.000 dominostenen neer te zetten voor de wereldrecordpoging vallende dominostenen op vrijdag 17 november. SBS 6 zendt Domino Day 2006 live uit in een avondvullend programma.

<br>(klik op de afbeelding voor een grotere versie)In Domino Day 2006 wordt voor de achtste keer een poging gedaan het wereldrecord vallende dominostenen te breken. In 2005 zagen meer dan 50 miljoen kijkers hoe onder leiding van ‘Mr. Domino’ Robin Paul Weijers met 4.002.136 stenen een nieuw wereldrecord werd gevestigd.

De voorbereidingen voor Domino Day 2006 zijn in volle gang. Inmiddels zijn 94 bouwers uit 13 verschillende landen geselecteerd voor deelname aan dit door NOC*NSF goedgekeurde sportevenement. Vanaf woensdag 27 september zullen zij ruim zeven weken lang onder grote tijdsdruk en spanning 4,4 miljoen dominostenen neerzetten. Het startsein hiervoor wordt gegeven door zangeres Ilse DeLange. Zij plaatst aanstaande woensdag om 15.00 uur in het FEC Expocentrum in Leeuwarden de eerste steen onder begeleiding van Robin Paul Weijers en zijn team.

De keuze voor Ilse DeLange vloeit voort uit het thema van dit jaar: ‘Music in Motion’. Domino Day 2006 wordt een swingende muzikale show waarin diverse muziekstijlen centraal staan. Dit is uitgebeeld in vele velden met duizenden dominostenen, die onder begeleiding van de klanken van de themamuziek zullen vallen.

Behalve Nederland participeren Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Engeland, België, Kroatië, Polen, Spanje en Rusland in dit grootschalige project. Alle landen zenden Domino Day 2006 live of semi-live uit. De presentatie voor het Nederlandse gedeelte is in handen van Nance en Hans Kraay jr.

bron: MEDIANIEUWTJES

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: