Dominoday in The Netherlands

september 27, 2006

‘Kans op tweede Domino-mus miniem’

Filed under: Van Alles — dominoday @ 8:33 pm

wo 27 sep 2006, 18:52  LEEUWARDEN – „Alles is zodanig afgesloten, dat ik de kans op herhaling miniem acht”, zei woensdag Willem Bol van Endemol bij het plaatsen van de eerste dominosteen voor Domino Day 2006. Het evenement wordt opnieuw gehouden in het Leeuwarder Frisian Expo Centre.

  'Kans op tweede Domino-mus miniem'

De editie van 2005 ging onbedoeld de hele wereld over, nadat een mus de hal waar de kwetsbare steentjes stonden opgesteld was binnengedrongen. De mus werd doodgeschoten en de boot was daarmee aan. Natuurbeschermingsorganisaties reageerden kwaad op de ‘moord’ op het vogeltje ten behoeve van een wereldrecordpoging dominostenen laten omvallen.

Domino Day gaat dit jaar echter van ongedierte verschoond blijven, denkt internationaal uitvoerend televisieproducent Bol. „We gaan ervan uit dat vorig jaar een incident was.” Zijn organisatie heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat met opzet of per ongeluk dominosteentjes in het Frisian Expo Centre voortijdig worden omgegooid.

Voormalig korpschef Geert Horstmann van de politie Flevoland coördineert die aangescherpte bewaking. Wat precies veranderd is en hoeveel beveiligers de steentjes moeten bewaken, wil Bol niet zeggen.

Op 17 november moeten in Leeuwarden 4,4 miljoen dominosteentjes zijn neergezet. Als ruim vier miljoen daarvan die dag omvallen, wordt het wereldrecord dat vorig jaar in de Friese hoofdstad werd gevestigd, gebroken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/50647071/_Kans_op_tweede_Domino-mus_miniem_.html 

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: